ro +40 764 132 363 contact@holidaysworkshop.com
+40 764 132 363 contact@holidaysworkshop.com

Politica GDPR

Notificare

CU PRIVIRE LA PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Avand in vedere prevederile Regulamentului General privind Protectia Datelor, care vizeaza persoanele fizice, indiferent de cetatenia sau de locul de reședinta al acestora, in ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal, HOLIDAYSWORKSHOP incearca sa protejeze cat mai mult posibil dreptul privind confidentialitatea si imaginea utilizatorilor site-ului.

Intentionam sa oferim utilizatorilor site-ului, o experienta online sigura, care sa nu le afecteze negativ viata personala. In acest sens, depunem toate eforturile pentru a ne asigura ca informatiile pe care le introduceti in baza noastra de date sunt utilizate exclusiv in scopurile gandite de dumneavoastra.

Atunci cand va inregistrati pe HOLIDAYSWORKSHOP prin crearea unui cont, prin accesarea acestuia, prin rezervarea sau achizitionarea diferitelor servicii si produse HOLIDAYSWORKSHOP sau prin activarea mesajelor promotionale sau publicitare, HOLIDAYSWORKSHOP va prelucra informatiile cu caracter personal de natura sa identifice o anumita persoana.

Datele cu caracter personal pe care le prelucram pot include

Datele personale furnizate de catre dumneavoastra
Datele cu caracter personal pe care ni le furnizati despre alte persoane
Datele cu caracter personal pe care le colectam automat

Cand comandati sau achizitionati un serviciu de pe site-ul nostru sau prin intermediul celorlalte metode ale noastre de contact (telefon, email, chat, fata in fata la sediul nostru, Facebook sau orice retea de socializare, WhatsApp etc.), vom solicita sa ne furnizati informatii cu caracter personal, inclusiv numele si prenumele, data nasterii, sexul, adresa, detaliile documentului de identitate folosit in calatorie (carte de identitate sau pasaport), numarul de telefon, adresa de email, informatii cu privire la cartea de credit si nationalitatea, detaliile pentru facturare, inclusiv CNP, o copie a cartii de identitate a persoanei care plateste cu numerar/card prin POS-ul de la sediul agentiei noastre.

In functie de alegerile pe care le faceti dumneavoastra, dintre serviciile noastre, daca acestea includ un bilet de avion, vom retine, de asemenea, urmatoarele informatii: numarul biletului de avion, numarul rezervarii, pretul biletului, codul de rezervare, numarul zborului, data si locul plecarii/intoarcerii, destinatia zborului si orice alte detalii privitoare la serviciul legat de biletul de avion.

Daca serviciile alese includ cazare la hotel, pachete de calatorie, inchirierea unei masini, transferuri, bilete la destinatie sau orice alt serviciu de calatorie, vom retine urmatoarele informatii: numarul rezervarii, numarul voucherului, pretul rezervarii, denumirea hotelului, numarul de stele al hotelului, destinatia sau orice alte informatii legate de serviciile de cazare/pachetul de calatorie.

In cazul in care serviciile alese de dumneavoastra sunt legate de un numar de asigurare de calatorie, vom retine, de asemenea, toate informatiile legate de asigurare: destinatia, perioada acoperita, pretul asigurarii, detaliile cu caracter personal asigurate.

Atunci cand va veti crea un cont pe site-ul nostru, va vom solicita sa ne furnizati informatii cu caracter personal, inclusiv numele si prenumele, sexul, numarul de telefon, adresa de email si parola.

Contul utilizatorului va va permite sa beneficiate de reducerile holidaysworkshop.com, sa aveti informatii despre rezervarile anterioare, detaliile facturilor precum si alte informatii utile.

Cand va abonati la Newsletter-ul holidaysworkshop.com vom cere sa ne furnizezi adresa ta de email sau numele si prenumele.

Daca sunteti abonat la Newsletter-ul nostru, este posibil sa va cerem detalii care sa ne ajute sa-ti furnizam cele mai bune oferte conform preferintelor tale.

Cand ne scrieti, folosind formularele de pe site-ul nostru, va cerem sa ne furnizezi datele de contact: numele si prenumele, adresa de email, numarul de telefon.

Cand achizitionati un serviciu de pe site-ul nostru sau prin intermediul oricarui alt canal (telefon, e-mail, chat, fata in fata la sediul nostru, Facebook sau orice alta retea de socializare, WhatsApp etc.), puteti face o calatorie cu alte persoane, ale caror detalii ni le furnizati ca parte a procesului de rezervare sau puteti achizitiona un serviciu in numele altcuiva. In aceste conditii, este responsabilitatea dumneavoastra sa va asigurati ca persoana ale carei date cu caracter personal le-ati furnizat este informata despre acest lucru si a inteles si a acceptat modul in care folosim informatiile respective, conform descrierii din Politica de confidentialitate.

Cand vizitati website-ul holidaysworkshop.com, colectam automat anumite informatii, care includ, dar nu se limiteaza la adresa ta IP, informatii cookie, mai exact data si ora la care ai accesat serviciile noastre, hardware-ul, software-ul sau browser-ul pe care le folosesti si informatiile despre sistemul de operare al computerului tau, cum ar fi setarile privind limba si locatia de unde accesezi serviciile noastre.

Cand va creati un cont pe site-ul nostru web, cand achizitionati un serviciu sau cand va abonati la Newsletter-ul nostru, colectam, de asemenea, informatii cu privire la istoricul cautarilor si achizitiilor dumneavoastra si despre activitatea pe site-ul nostru web, inclusiv informatii cu privire la click-uri si la paginile pe care le-ati vazut.

Colectarea si utilizarea datelor cu caracter personal de catre holidaysworkshop.com

holidaysworkshop.com utilizeaza informatiile cu caracter personal stocate – detaliile furnizate la inregistrare si activitatea pe care ati desfasurat-o pe site-ul nostru – in special pentru a va usura accesul pe site, pentru a imbunatati produsele si serviciile si pentru a va informa cu privire la ultimele produse si servicii de care sunteti interesat.

Este posibil sa folosim datele dumneavoastra cu caracter personal exclusiv pentru urmatoarele scopuri (”Scopuri autorizate”):

In primul rand, folosim datele dumneavoastra cu caracter personal pentru a va furniza serviciile de calatorie pe care le-ati comandat.

Utilizam datele dumneavoastra cu caracter personal pentru a va contacta in legatura cu serviciile pe care le-ati achizitionat de la noi. Este posibil sa va contactam prin email, posta, telefon sau prin mesaje text. Metoda depinde de informatiile de contact pe care ni le-ati impartasit anterior si de metoda prin care ne-ati contactat.

Motivele pentru care v-am putea contacta includ:

gestionarea serviciilor de calatorie pe care le-ati achizitionat;
confirmarea, din partea dumneavoastra, a detaliilor calatoriei;
oferirea, in mod gratuit, a serviciilor noastre de consultanta pentru serviciile legate de calatoria achizitionata: cum sa ajungeti de la aeroport la hotel, ce sa vizitati la destinatie, care zona din destinatia aleasa este recomandata pentru rezervarea cazarii etc.;
raspunsul la/ sau gestionarea oricaror cereri din partea utilizatorului;
trimiterea, catre utilizator, a unui chestionar sau invitatia de a ne oferi o recenzie a experientei avute cu noi, in urma achizitionarii serviciilor noastre;
trimiterea, catre utilizator, a altor informatii sau materiale administrative, legate de serviciile pe care le-ati achizitionat, cum ar fi alertele de securitate, cum sa ne contactati in cazul in care aveti nevoie de asistenta cat timp sunteti plecat si informatiile care consideram ca v-ar putea fi utile in planificarea vacantei;
trimiterea, catre dumneavoastra, a unui chestionar sau invitatia de a ne oferi o recenzie a experientei avute cu furnizorul de servicii sau cu hotelul;
trimiterea, catre dumneavoastra, a materialelor legate de viitoarele rezervari sau un rezumat al rezervarilor anterioare pe care le-ati facut prin holidaysworkshop.com;
in cazul in care ne veti mentiona faptul ca o recenzie a unui oaspete este utila sau nu, vom alatura acest aspect feedback-ului primit de la alti clienti, pentru a sorta si a prioritiza recenziile oaspetilor. Facem acest lucru pentru a ajuta alti clienti asemeni dumneavoastra sa gaseasca cele mai bune servicii, care sa li se potriveasca.

Serviciul de relatii cu clientii

Puteti contacta serviciul nostru de relatii cu clientii de luni pana vineri intre orele 09.00 – 20.00 si sambata in intervalul 10.00 – 14.00

Datele dumneavoastra cu caracter personal, cum ar fi informatiile cu privire la serviciile pe care le-ati achizitionat sau informatiile despre contul dumneavoastra de utilizator sunt folosite pentru a gasi solutiile potrivite cererilor dumneavoastra si pentru a raspunde oricaror intrebari pe care le-ati putea avea cu privire la serviciile pe care le-ati achizitionat sau orice alte intrebari.

Cand ne contactati (prin telefon, email, chat, fata in fata la sediul nostru, Facebook sau prin intermediul oricarei alte retele de socializare, WhatsApp etc.) agentii holidaysworkshop.com va vor solicita cateva detalii, pentru a va identifica in mod corespunzator.Va vom adresa intrebari cu privire la detaliile pe care ni le-ai furnizat in cadrul rezervarilor facute, astfel incat, daca nu veti putea sa ne furnizati suficiente detalii, este posibil sa nu putem ajuta la solutionarea cererii dumneavoastra.

Crearea contului dumneavoastra pe site-ul nostru web

Va permitem sa creati un cont de utilizator pe site-ul nostru web.

Utilizam informatiile pe care ni le furnizati pentru a administra acest cont, permitandu-va sa achizitionati serviciile noastre, sa gestionati serviciile achizitionate, sa beneficiati de ofertele speciale si sa gestionati setarile dumneavoastra.

Activitati de marketing

Utilizam datele cu caracter personal furnizate de dumneavoastra pentru activitati de marketing, care pot include:

utilizarea adresei dumneavoastra de email, pentru a va trimite buletinul informativ (Newsletter) cu privire la produsele si serviciile noastre sau pentru furnizarea serviciului de Puteti sa va dezabonati de la comunicarile de marketing prin email, in orice moment, facand click pe link-ul Unsubscribe, inclus la finalul fiecarui email;
pe baza informatiilor privitoare la cautarile si achizitiile dumneavoastra anterioare, putem include in Newsletter-urile noastre oferte personalizate, pentru a va permite sa alegeti dintre cele mai bune oferte care v-ar putea interesa;
daca participate la alte activitati promotionale pe care le desfasuram, vor fi utilizate informatii relevante pentru administrarea acestor activitati;
din cand in cand, este posibil sa va cerem sa participati la cercetari de marketing. Cand sunteti invitat sa participati la astfel de cercetari, veti primi toate informatiile necesare pentru a intelege care sunt datele cu caracter personal colectate si cum datele dumneavoastra cu caracter personal sunt utilizate in continuare.

Imbunatatirea calitatii serviciilor noastre

Ne straduim in mod constant sa ne imbunatatim serviciile si este posibil sa folosim datele cu caracter personal in scopuri analitice, pentru a optimiza si personaliza platforma noastra online, conform nevoilor dumneavoastra, transformand site-ul nostru intr-unul mai usor de utilizat si mai agreabil si sa ne imbunatatim Serviciul de relatii cu clientii.

Monitorizarea apelurilorMonitorizarea apelurilor

Cand utilizati liniile noastre telefonice pentru Serviciul de relatii cu clientii, cu scopul de a ne contacta sau cand va contactam noi prin telefon, putem inregistra apelul, pentru urmatoarele motive: imbunatatirea calitatii si performantelor echipei noastre, gestionarea plangerilor, materiale de instruire. In timpul convorbirilor telefonice cu echipa serviciului nostru de relatii cu clientii este posibil sa existe o ascultare in direct sau apelurile ar putea fi inregistrate pentru controlul calitatii si in scopuri de instruire, care includ utilizarea inregistrarilor, pentru gestionarea plangerilor si in scopul depistarii tentativelor de frauda.

Scopuri juridice

Este posibil sa utilizam datele dumneavoastra pentru a ne respecta obligatiile legale (cum ar fi, de exemplu, obligatiile privind pastrarea inregistrarilor), pentru verificarea conformitatii sau obligatiile de inregistrare (de exemplu, conform legilor antimonopol, a legilor privind exportul, sanctiuni comerciale si legile privind embargo-ul, legile contra spalarii banilor, verificarea financiara si a creditelor si prevenirea fraudelor si a infractiunilor si in scopul depistarii acestora).

De asemenea, este posibil sa va utilizam datele, daca este necesar, cu scopul de a respecta ordinele instantelor de judecata si de a ne urmari si a ne apara drepturile legale.

Temeiurile legale pentru prelucrarea datelor tale personale

Luand in considerare faptul ca aveti dreptul sa cunoasteti scopul prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal, va vom informa anterior prelucrarii datelor cu caracter personal in alte scopuri decat cele pentru care ne-ati divulgat datele dumneavoastra cu caracter personal.

Executarea contractelor cu clientii nostri

Pe baza contractului sau a termenilor si conditiilor acceptate de dumneavoastra, in calitate de client al holidaysworkshop.com, va vom prelucra datele cu caracter personal pe care ni le-ati pus la dispozitie, precum si orice alte date necesare pentru ca noi sa va putem furniza serviciile noastre, conform prevederilor contractuale si celor ale legii din Romania.

Executarea contractului incheiat cu dumneavoastra este temeiul legal pentru prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal in urmatoarele scopuri: furnizarea serviciilor noastre, comunicarea cu dumneavoastra si activitatile legate de serviciul de relatii cu clientii.

Interesele legitime

Este posibil ca noi sa folosim informatiile dumneavoastra pentru interese legitime, cum ar fi furnizarea serviciilor noastre, in cazul in care serviciul este achizitionat de catre o alta persoana decat beneficiarul.

Este posibil sa va folosim informatiile pentru interesele noastre legitime, pentru a va putea oferi cel mai bun si adecvat continut al site-ul web, al email-urilor si buletinelor informative, pentru a imbunatati si promova produsele si serviciile noastre si continutul site-ului nostru web si pentru monitorizarea apelurilor, in scopuri administrative, inclusiv pentru securitatea sediului nostru si in scopuri juridice.

In cazul in care ati achizitionat un serviciu de pe site-ul holidaysworkshop.com, va vom abona la newsletter-ul nostru, pentru produsele si serviciile conexe, conform legii din Romania. Aveti optiunea de a renunta la primirea unor astfel de Newsletter-uri, atat in momentul achizitionarii serviciului sau facand click pe butonul ”unsubscribe”/dezabonare de la finalul fiecarui email, cat si trimitandu-ne un e-mail cu textul ”Unsubscribe” la contact@holidaysworkshop.com

Consimtamantul dumneavoastra

Folosim datele cu caracter personal pe baza consimtamantului dumneavoastra specific pentru a va abona la buletinul nostru informativ privind produsele si serviciile noastre Puteti sa va retrageti consimtamantul facand click pe butonul unsubscribe la finalul fiecarui email sau trimitand un email cu textul „Unsubscribe” la contact@holidaysworkshop.com

De asemenea, ne bazam pe consimtamantul dumneavoastra cand va creati contul de utilizator pe site-ul nostru web. Puteti sa va retrageti consimtamantul stergandu-va contul in orice moment.

Obligatiile legale

Este posibil sa prelucram unele dintre datele tale, in contextul furnizarii serviciilor, pe baza obligatiilor legale (de ex., in scopuri de raportare sau in scopuri de combatere a spalarii banilor) sau a obligatiilor impuse site-ului holidaysworkshop.com de legile aplicabile.

Distribuirea si divulgarea informatiilor cu caracter personal

Ca regula, holidaysworkshop.com nu va furniza (prin vanzare sau inchiriere) catre terti informatiile dumneavoastra cu caracter personal. Cu toate acestea, holidaysworkshop.com va transmite informatiile catre terti, cand acest lucru este necesar in scopul prelucrarii datelor, cum ar fi urmatoarele cazuri:

Furnizorii de servicii de calatorie
Partenerii de afaceri
Partenerii de afaceri
Autoritatile competente
Alte situatii

Datele cu caracter personal necesare furnizarii serviciilor de calatorie pe care le-ati achizitionat vor fi transferate companiilor terte, pentru ca serviciile de calatorie comandate sa fie prestate.

Este posibil sa lucram cu parteneri de afaceri, care ofera servicii comercializate pe site-ul nostru (cazare, asigurare, furnizori de plati sau alte servicii legate de calatorii).

In momentul in care achizitionati un serviciu de la noi, anumite date cu caracter personal necesare pentru furnizarea unor astfel de servicii, cum ar fi numele si adresa ta de email, adresa de domiciliu, detaliile de plata si alte informatii relevante, pot fi transmise partenerilor nostri de afaceri.

Datele transmise partenerilor nostri de afaceri sunt limitate la datele cu caracter personal necesare pentru furnizarea serviciului, conform celor stabilite de partenerii de afaceri.

Este posibil sa lucram cu parteneri de afaceri, care ofera servicii comercializate pe site-ul nostru (cazare, asigurare, furnizori de plati sau alte servicii legate de calatorii).

In momentul in care achizitionati un serviciu de la noi, anumite date cu caracter personal necesare pentru furnizarea unor astfel de servicii, cum ar fi numele si adresa ta de email, adresa de domiciliu, detaliile de plata si alte informatii relevante, pot fi transmise partenerilor nostri de afaceri.

Datele transmise partenerilor nostri de afaceri sunt limitate la datele cu caracter personal necesare pentru furnizarea serviciului, conform celor stabilite de partenerii de afaceri.

Este posibil sa divulgam date cu caracter personal institutiilor care aplica legea, in masura in care acest lucru este solicitat prin lege sau este strict necesar pentru prevenirea, depistarea sau urmarirea penala a infractiunilor si a fraudelor sau daca suntem altfel obligati, prin lege, sa facem acest lucru.

Este posibil sa fim nevoiti sa divulgam date cu caracter personal catre Autoritatile competente pentru a ne proteja si a ne apara drepturile sau bunurile sau drepturile si bunurile partenerilor nostri de afaceri.

In anumite situatii specifice, cand colectam datele dumneavoastra cu caracter personal, este posibil sa va cerem consimtamantul pentru transmiterea respectivelor date catre terti.

In acest caz, va vom informa cu privire la o astfel de prelucrare si nu vom efectua transmiterea datelor inainte de a obtine consimtamantul dumneavoastra.

Persoanele imputernicite cu prelucrarea datelor personale

Pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, putem utiliza persoane imputernicite pentru prelucrarea datelor personale, precum furnizori de solutii IT necesare pentru managementul afacerii, inclusiv solutii de contabilitate, furnizori de solutii de management contractual sau organizatori de conferinte.

Vom incheia acorduri pentru prelucrarea datelor cu caracter personal cu toate persoanele imputernicite cu prelucrarea datelor personale, care vor include clauze corespunzatoare, care sa ne asigure ca acestea isi asuma obligatiile de a prelucra datele cu caracter personal (inclusiv obligatia de a le sterge) in acord deplin cu legile aplicabile si ca ofera o protectie adecvata datelor tale cu caracter personal.

Durata stocarii

Am implementat masuri tehnice si organizatorice, pentru a organiza procesul si criteriile prezentate pentru stergerea datelor tale cu caracter personal.

Datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi sterse in momentul in care nu mai sunt necesare, in mod rezonabil, scopurilor autorizate sau atunci cand va retrageti consimtamantul (acolo unde este cazul) si nu mai este necesar, din punct de vedere legal, ca noi sa mai stocam in continuare aceste date.

Cu toate acestea, vom retine datele dumneavoastra cu caracter personal, acolo unde este necesar ca noi sa va sustinem sau sa va aparam pe dumneavoastra sau alte persoane impotriva oricaror revendicari legale, pana la sfarsitul perioadei relevante de pastrare sau pana cand revendicarile in cauza au fost solutionate.

Securitatea datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal sunt securizate impotriva amenintarilor si noi ne asiguram ca acestea sunt protejate de o infrastructura IT si masuri de securitate corespunzatoare. Mai mult decat atat, am implementat masuri interne, care ne permit sa descoperim, sa notificam si sa documentam incalcarile de securitate, in cel mai scurt timp posibil.

Daca descoperim orice incalcare a datelor cu caracter personal, care prezinta un risc pentru drepturile si libertatile dumneavoastra, vom informa Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. Veti fi informat cu privire la incalcarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, daca acest lucru duce la un risc ridicat pentru drepturile si libertatile dumneavoastra.

Drepturile dumneavoastra cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal:

Aveti urmatoarele drepturi pentru prelucrarea datelor cu caracter personal:

Dreptul de a va accesa propriile date cu caracter personal.
Dreptul de a va corecta propriile date cu caracter personal inexacte.
Dreptul de a restrictiona prelucrarea propriilor date cu caracter personal. Acest drept este disponibil pentru dumneavoastra atunci cand:

contestati exactitatea propriilor date cu caracter personal pe care le prelucram;
prelucrarea datelor tale cu caracter personal este nelegala;
nu mai avem nevoie de datele dumneavoastra cu caracter personal, in scopul prelucrarii, insa acestea va sunt necesare pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;
v-ati opus cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra drepturilor dumneavoastra.

In cazul in care aveti intrebari cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal sau daca doriti sa ne trimiti o cerere sau sa va exercitiati oricare dintre drepturile legate de prelucrarea datelor cu caracter personal, va rugam sa ne contactati la contact@holidaysworkshop.com

Vom analiza fiecare cerere si va vom informa cu privire la actiunile intreprinse, in cel mai scurt timp posibil, in termen de maximum o luna de zile. In cazul in care vom avea nevoie de mai multe informatii de la dumneavoastra, sau daca intampinam dificultati in solutionarea cererii, va vom informa fara intarziere cu privire la faptul ca avem nevoie de mai mult timp pentru a efectua o analiza corespunzatoare a cererii dumneavoastra.

In cazul in care veti considera ca nu am reusit sa solutionam toate cererile sau daca nu sunteti multumit de raspunsurile noastre, puteti depune o petitie la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. Puteti, de asemenea, sa apelatila instantele de judecata.

Amendamente la Politica de protectie a datelor personale

In cazul in care hotaram modificarea prezentei notificari, pentru a furniza o mai buna protectie a drepturilor si datelor dumneavoastra cu caracter personal, vom publica noua versiune aici, iar aceasta va inlocui versiunea actuala.

Va multumim pentru increderea pe care ne-o acordati cu privire la datele dumneavoastra cu caracter personal si pentru ca ati alocat o parte din timpul dumneavoastra citirii notificarii noastre cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal. Va rugam, nu ezitati sa ne contactati daca aveti intrebari legate de datele dumneavoastra cu caracter personal si prelucrarea efectuata de noi a acestor date.

Prezenta Politica de confidentialitate se aplica din data de 24 mai 2018

Folosim cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Puteți afla mai multe despre cookie-urile pe care le folosim sau le dezactivați în setările de confidențialitate.
AcceptSetările de confidențialitate

  • Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor
  • Ce este un cookie?
  • La ce sunt folosite cookies?
  • Ce tipuri de cookies folosim?
  • Cum sunt folosite cookies de catre acest site?
  • Ce date contin cookies?
  • Retentia si stergerea cookies
  • Actualizari are politicii de cookies
  • Linkuri utile

Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu politica de utilizare cookie-uri. Consimţământul dumneavoastră se aplică următoarelor domenii: “holidaysworkshop.com”

Citeste aici

Ce este un cookie?

Un cookie este un fisier text de mici dimensiuni, format in general din identificatori, nume ale website-urilor litere si numere, caruia utilizatorul, cand navigheaza pe pagina web prin intermediul unui browser web (ex: Internet Explorer, Chrome, etc.), ii poate permite sau nu instalarea prin stocare pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente folosite de acesta. Fisierul cookie este “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard disk-ul utilizatorului).

La ce sunt folosite cookies?

Aceste fisiere fac posibila recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea catre acesta a unui continut adaptat preferintelor sale. Cookies asigura utilizatoriului o experienta placuta de navigare si sustin eforturile Altex pentru a oferi servicii confortabile utilizatorului, cum ar fi: preferintele in materie de confidentialitate online, cosul de cumparaturi sau publicitate relevanta. Cookies sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ne ajuta sa intelegem modul in care un utilizator beneficiaza de paginile noastre web, permitandu-ne imbunatatirea structurii si continutului acestora.

Ce tipuri de cookies folosim?

  • de sesiune – fisiere temporare ce raman in terminalul utilizatorului pana la inchiderea sesiunii de navigare sau inchiderea aplicatiei (browser-ului web)
  • persistente – fisiere care raman in terminalul utilizatorului pe o perioada definita de parametrii acelui cookie sau pana sunt sterse manual de utilizator. 

Cum sunt folosite cookies de catre acest site?

O vizita pe acest site poate plasa urmatoarele tipuri de cookies:

  • Cookie-uri de performanta a site-ului;
  • Cookie-uri de analiza a vizitatorilor;
  • Cookie-uri de inregistrare;
  • Cookie-uri pentru publicitate;
  • Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate.

Exemple privind utilitatea cookies (care nu necesita autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):

  • Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului – categorii de produse si servicii.
  • Oferte adaptate intereselor utilizatorilor;
  • Retinerea detaliilor de autentificare (utilizator si parola);
  • Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode, functii safe search);
  • Limitarea frecventei de difuzare a reclamelor – limitarea numarului de afisari a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site;
  • Furnizarea de publicitate relevanta pentru utilizator;
  • Masurarea, optimizarea si caracteristicile de analitice – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex.: prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceasta analiza a utilizarii lor pentru a imbunatati continutul acestora in beneficiul utilizatorului.

Cookies care, din punct de vedere tehnic, nu sunt obligatorii a fi stocate pe terminalul utilizatorului, vor fi folosite doar daca utilizatorul isi exprima consimtamantul expres si neechivoc in legatura cu acestea, prin bifarea categoriilor prezentate.

Utilizatorul isi poate retrage consimtamantul in orice moment prin modificarea setarilor aferente browser-ului utilizat. Detalii privind modificarea setarilor browserelor puteti gasi pe website-urile dezvoltatorilor browserelor , in Sectiunea ”Setari”, prezentate mai jos:

Ce date contin cookies?

In cele mai multe cazuri, cookies nu identifica in mod direct utilizatorii de Internet, ci terminalul de pe care acestia au accesat anumite pagini web. Aceste date sunt criptate intr-un mod care nu permite accesul  neautorizat al tertilor.

Retentia si stergerea cookies

In general, o aplicatie folosita pentru accesarea paginilor web permite salvarea cookies pe terminalul utilizatorului in mod implicit. Aceste setari pot fi modificate de catre utilizator astfel incat administrarea automata a cookies sa fie blocata de browser-ul web sau utilizatorul sa fie informat de fiecare data cand cookies sunt trimise catre terminalul sau.

Actualizari are politicii de cookies

Holidaysworkshop poate actualiza prezenta politica de cookies pentru a reflecta schimbari ale diverselor cookies folosite in scop operational, juridic sau de reglementare. Va rugam sa cititi regulat politica de cookies pentru a va asigura ca sunteti informat corespunzator cu privire la modul in care utilizam cookies. Data prezentei politici este actualizata in antetul acestei sectiuni.

Linkuri utile

Daca doriti sa afli mai multe infromatii despre cookie-uri si la ce sunt utilizate, recomandam urmatoarele linkuri:
Microsoft Cookies guide
All About Cookies
http://www.youronlinechoices.com/ro/